Waarom doe ik wat ik doe?

Eigenlijk een goede vraag. Want eigenlijk wil ik niet altijd hetgeen doen wat ik doe. Vreemd? ja, eigenlijk wel. Het gaat niet om webdevelopment en dergelijk. Het gaat hier om school.

Zoals een aantal weten heb ik momenteel wat problemen op school. Ik heb vorig jaar voor een vak een zware onvoldoende gehaald(2.9 gemiddeld), en deze 2 toetsen moest ik dit jaar overdoen.
Netjes naar de docent gegaan, en gevraagd wanneer ik over kon doen. Geen probleem, en netjes afspraak gemaakt. Ik voor mezelf voorgenomen om goed ervoor te gaan leren.
Wat is dan het probleem? Naja, eigenlijk heel simpel. De week die ik had om de stof te leren heb ik precies 4 keer die stof doorgelezen, in plaats van het echt te leren.
Het resultaat? Tja, het cijfer weet ik nog niet, maar ik verwacht niet hoger als de vorige keer (Was toen een 3.5).

Hetzelfde gebeurt nu met mijn wiskunde bijles op HBO. Ik heb mijzelf 2 weken voorgenomen wat te doen aan mijn wiskunden, maar de emails die de docent toen heeft gestuurd staan nog steeds als ongelezen, en dinsdag is de eindtoets.

Mischien moet ik toch de PC is wat vaker uit laten staan en toch echt is wat doen aan mijn school. Want met lager als een 3.5 gemiddeld voor een vak per blok, en totaal lager als een 5.5 voor de 4 blokken krijg ik gewoon eind dit jaar geen diploma,  wat simpelweg betekent dat ik 4 jaar heb weggegooid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *